În cel mai scurt timp, Spitalul Municipal Mangalia va încerca să acceseze un proiect pe fonduri europene, cu ajutorul căruia să ridice un corp nou de clădire, o prelungire, de fapt, a Pavilionului Central B al unităţii medicale. Acest nou compartiment va avea tot cinci nivele, ca şi clădirea Pavilionului B, şi va cuprinde secţii noi, ultramoderne, cu personal calificat, dar şi garsoniere în care să fie găzduiţi medicii din alte localităţi ce aleg să profeseze la Mangalia.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Noua clădire va cuprinde blocuri operatorii, cu toate dotările necesare. Vom avea mai multe compartimente, inclusiv o sală cu aplicabilitate polivalentă. Aţi observat, desigur, că, în momentul în care îţi sunt aduşi pacienţi victime ale unor accidente rutiere sau chiar persoane arse, prima întrebare este: «Unde-i ducem?». Ei bine, în noua sală, vrem să tratăm astfel de politraume sau arsuri, pe care, în momentul de faţă, nu le putem aborda din lipsă de spaţiu. Vrem să înfiinţăm o structură mică, dar eficientă, cu 5-10 paturi, unde să tratăm astfel de cazuri“, a declarat managerul spitalului, dr. Liviu Mocanu. Clădirea ar mai avea, în componenţă un compartiment de laparoscopie, separat de restul spitalului, iar la subsol ar putea fi concentrate Radiologia şi laboratorul RMN, dotate ultramodern.

Pe un nivel întreg, mai spune directorul spitalului, vor fi înfiinţate circa 16 garsoniere, dotate cu paturi şi grupuri sanitare separate, unde să locuiască, cel puţin provizoriu, medicii specialişti din alte localităţi, care aleg să-şi desfăşoare activitatea  la Mangalia.

Proiectul ar veni în continuarea eforturilor de modernizare, până acum concretizate în achiziţia recentă a unui computer-tomograf, care facilitează diagnosticarea corectă a afecţiunilor şi îi scuteşte pe pacienţi de a face drumuri la Constanţa în acest scop.

Sursa de finanţare a proiectului de extindere o constituie Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, existând, deja, discuţii avansate cu un specialist care să acceseze fondurile necesare. Uniunea Europeană ar urma să acorde 98% din banii investiţiei, restul fiind cofinanţare din bugetul spitalului. De aceea Spitalul Mangalia a solicitat un acord de principiu al Consiliului Local – proprietarul clădirii – urmând să primească răspuns la o viitoare şedinţă.

(Citit de 124 ori, 1 afisari astazi)