La jumătate de an de la înmormântări cu garda de onoare pentru echipajului unui elicopter SMURD care a pierit în lacul Siutghiol, Constanţa a răsunat din nou de focuri de armă trase în bernă. Dan Fripis, salvator ISU a căzut la datorie. Răpus de o butelie în flăcări şi un „Ne mor salvatorii, ne mor pentru că sistemul este incapabil să remodeleze proceduri pentru protecţia propriilor salariaţi. Mor salvatori, mor şi oameni nevinovaţi.”sistem incapabil să-şi protejeze salvatorii.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Nici nu mai contează dacă pompierul Fripis a greşit cumva în intervenţie. Ne mor salvatorii, ne mor pentru că sistemul este incapabil să remodeleze proceduri pentru protecţia propriilor salariaţi. Mor salvatori, mor şi oameni nevinovaţi.

România suferă de CRETINISM INSTITUŢIONAL. Cretinismul este o boală recunoscută în analele medicale, există şi tratament. În cazul de faţă nu avem tratament, dar societatea civilă poate inventa leacul. Şi nu vorbesc aici de demisii, cerute fanfaronic de colegi de breaslă, ci de analizarea şi răs-analizarea procedurilor de intervenţie. Din câte am înţeles, eroul Fripis ar fi trebuit să arunce o pătură de azbest peste butelie. De ce nu a făcut-o, o avea la el, nu o avea la el, sper ca ancheta să ne lămurească…

Un lucru e sigur. Fripis a lăsat singur un copil de 19 ani şi o soţie deosebită, care mi-a fost colegă. În faţa lor trebuie să răspundă sistemul, Arafat şi Oprea. Nu în faţa camerelor TV, citind un căcat lacrimogen scris pe o coală de hârtie de ofiţerii de presă. O gardă de onoare şi o medalie pe catafalc nu au cum să umple golul lăsat de un cap de familie căzut la datorie. Dacă aş putea, le-aş pune lui Arafat şi lui Oprea o pătură de azbest în braţe, şi pe amândoi i-aş pune în faţa unei butelii arzânde. Sper să nu udaţi pantalonii domnilor.

 

 

 

(Citit de 407 ori, 1 afisari astazi)