COMUNICAT DE PRESĂ

Promotii tablouri pecanvas.ro

16 octombrie 2015

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane a organizat joi, 15 octombrie 2015, începând cu ora 1400, la Hotel Royal, conferința de încheiere a proiectului Stagii de practică pentru integrarea elevilor și studenților pe piața muncii”(ID proiect: 138049), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni și a avut ca obiectiv general dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi și studenți, în scopul creșterii inserției mai rapide pe piața muncii în Regiunea de Dezvoltare Sud –Est.

În cadrul proiectului, 215 elevi şi 160 studenţi au beneficiat de programe de orientare și consiliere profesională, precum și de stagii de practică în activități economice, de estetică și igienă corporală, activități de mecanică, alimentație publică, turism și industria textilă. La finalul stagiului de practică, absolvenţii au primit o adeverinţă care atestă efectuarea stagiului, precum şi calificativul obţinut în urma parcurgerii acestuia. Proiectul a fost implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” şi a avut un buget de aproximativ 400 000 euro.

„Prin acest proiect, echipa noastră și-a propus să vină în întâmpinarea  elevilor şi studenţilor pentru a–i familiariza cu realităţile economice ale pieţei muncii. În contextul cerinţelor actuale, este esenţial ca aceştia să beneficieze de programe de  practică, astfel  încât la terminarea studiilor să poată practica meseria pentru care  se pregătesc în cadrul liceului pe care l-au ales. 

Ne-am adresat, de asemenea, şi studenţilor din unele organizaţii, pentru a-şi forma o imagine cât mai clară despre ce înseamnă responsabilităţile locului de muncă pe care îl vizează. Parteneriatul cu agenţii economici este un aspect important în  demersul nostru şi suntem încântaţi că, prin acest proiect, am pus bazele unei colaborări permanente între reprezentanţii instituţiilor de învăţământ şi potenţialii angajatori. Creăm,  astfel,  premisele  definitivării pregătirii tinerilor pentru viitorul lor profesional,” a spus Sorin Chiriţă, reprezentant al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Evenimentul de încheiere a proiectului a reunit reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi ai mediului de afaceri; reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti şi neguvernamentale; directori ai instituțiilor de învățământ liceal, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, specialiști în resurse umane, precum și jurnaliști.

Pentru mai multe informații: Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, www.info-formare.rooffice@info-formare.ro, 0241 – 616310, 0788- 498 223

(P)

 

 

 

 

(Citit de 163 ori, 1 afisari astazi)