Club Doors aniversează duminică, 24 ianuarie, zece ani. Cel care inaugura clubul în urmă cu un deceniu era unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de jazz din România: Harry Tavitian. Cu această ocazie, Harry revine cu un concert acasă la el, alături de Cserey Csaba, eveniment care se anunţă a fi un regal al muzicii de jazz. În deschiderea concertului vor urca pe scenă Aida Tavitian (voce) şi Florian Stoica (pian). „Acum 10 ani, Mircea Boldea, vechi fan de jazz, mă invita să susţin concertul de inaugurare la Clubul Doors. Sunt onorat ca, la această frumoasă aniversare, să cânt din nou la Doors, de data aceasta cu prietenul meu Cserey Csaba, unul dintre cei mai inventivi percuţionişti români de jazz”, mărturiseşte Harry Tavitian pe blogul său.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Esenţa jazz-ului: spontaneitatea şi trăirea adevărată”

La rândul lui, percuţionistul declară: „Mă bucur să revin la Constanţa, oraşul natal al lui Harry, unde am fost înconjurat întotdeauna de public cu multă căldură. Harry e un om foarte interesant, misterios, atras – ca şi mine – de lumea Orientului. Simt că în jazz mă exprim pe mine însumi şi reuşesc să transmit această emoţie şi publicului. Muzica pe care o fac cu Harry este ceva aparte, poate chiar esenţa jazz-ului: spontaneitatea şi trăirea adevărată”.

Harry Tavitian se numără printre personalităţile care au marcat evoluţia jazz-ului românesc, jucând, în acelaşi timp, un rol important în apariţia şcolilor naţionale de jazz din estul Europei.

 

Sursa foto: Facebook

 

 

(Citit de 235 ori, 1 afisari astazi)