De câteva zile nişte avioane de vânătoare se tot foiesc pe cerul Constantei. Când mă uit mai bine, obositele MiG 21 LanceR au fost scoase din hangare şi trimise la antrenamente cu americanii şi ceilalţi parteneri NATO.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pentru cei mai puţin cunoscători vă explic imediat.

LanceR este o tinichea zburătoare, veche de 40 de ani, pe care şmecherii cu epoleţi au ţinut morţiş să o modernizeze doar pentru ca o firmă din Israel să încaseze bani frumoşi. Că de luptat nu mai este în stare, chit că la manşă sunt nişte băieţi talentaţi, plătiţi de rahat de statul român şi cu care mereu este o plăcere să discuţi.

Unui locotenent proaspăt ieşit din şcoala de zbor statul român îi oferă următoarele: o garsonieră fără apă caldă, 2.400 de lei salariu şi şansa să zboare din an în Paşte.

Acum, cu toată tevatura asta militară din Ucraina rablele de LanceR au fost scoase la înaintare. Sigur că, dacă deştepţii din aviaţie ar fi optat pentru modernizarea MiG- urilor 29 Fulcrum, care ruginesc în soare pe pista de la Mihail Kogălniceanu, situaţia ar fi fost cu totul alta, dar acum bocetele nu îşi mai au rostul.

Diseară mă duc la un exerciţiu în Babadag. O să vă povestesc după cum a fost, dar până atunci admiraţi o fotografie mai veche de a mea, făcută la Borcea: Matizul de la România Liberă lângă MiG 21 LanceR. Două rable, cu diferenţa că prima e pe banii unei firme private, iar a doua este plătită de voi.

 

 

(Citit de 606 ori, 1 afisari astazi)