În martie 2012, Gigi Chiru inaugura ceea ce el numea „Primăria constănţenilor”, un soi de sediu de campanie, situat în zona istorică a oraşului. Pedelistul afirma atunci că aşa-numitul proiect nu este unul politic, că se gândea la el de mult timp şi că, vezi Doamne, îi este drag. Am asistat şi eu la măreaţa, penibila inaugurare. Am văzut acolo oameni creduli, oameni disperaţi, care vedeau în Chiru un cavaler pe cal alb, venit de niciunde ca să le rezolve problemele. Nu erau mulţi, e drept, căci bună parte dintre cei prezenţi erau fie doar gură-cască, fie tot felul de aciuaţi în fostul PDL, care a sucombat ruşinos la Constanţa. Nu însă din cauza fuziunii cu PNL, ci din vina celor care au transformat organizaţia preponderent într-o adunătură de semi-docţi şi juriste pentru care limba română încă are taine.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Revenind, însă, la oamenii care au crezut în Chiru… Oamenii ăia puţini, dar disperaţi… Dac-ar privi retrospectiv, oamenii ăia ar realiza că pot oricând servi unui studiu de caz referitor la bătaia de joc practicată de candidaţi asupra electoratului. Căci cine ar fi putut să creadă într-o primărie a constănţenilor, accesorizată cu mult mov, condusă de un politician care era NIMIC în acest oraş? Cum putea să ajute Chiru nişte oameni, neavând nicio funcţie în administraţie? De fapt, la acel moment, el deja nu mai avea nicio funcţie nicăieri. Cine putea să aibă aşteptări de la o instituţie imaginară, lipsită total de putere, fără drept de semnătură, fără autoritate? Cum ar fi fost, oare, să-ţi iei o autorizaţie de construire de la primăria constănţenilor? Sau un certificat de urbanism? Sau să-ţi reduci taxa de habitat printr-o decizie a acestei primării din domeniul fantasticului?

„Mă voi ocupa de problemele Constanţei”, promitea atunci Gigi Chiru, omul care nu reuşise să câştige nici măcar Primăria Eforie. Se autointitulase „primarul constănţenilor”. Cum s-a ocupat el de problemele Constanţei? În primul rând, la foarte, foarte scurt timp după lamentabilul eşec suferit la scrutinul din 2012, a închis şandramaua. A tras obloanele. No more „Primăria constănţenilor”. Cu toate că omul îşi făcuse mutaţie pe acea adresă. Penibil, da…

Cum a rezolvat el problemele constănţenilor? Cu alte cuvinte, în cel fel s-a achitat de promisiune? De fapt, Chiru a ţinut, în primul rând, să câştige un mandat de parlamentar. Vorba vine să câştige. A fost redistribuire, deci… Apoi, sub conducerea sa, am asistat la decăderea constantă a PDL Constanţa, partid care altădată făcea opoziţie pe bune. Ce s-a întâmplat însă în ultimii ani a fost doar o jenantă sforţare de a mai însemna ceva în plan politic. Nu este vina lui Chiru. E o culpă comună, inclusiv a vechilor democrat-liberali, care au ales să nu se mai implice.

Ce face azi Gigi Chiru? Nu exclude o candidatură independentă. Ce a făcut din 2012 până acum? A fost condamnat în primă instanţă. Astfel, rezultatul momentului este următorul: omul care a candidat în 2012 promiţând că se va ocupa de problemele Constanţei şi care, imediat după alegerile pierdute ruşinos (dar total previzibil), a închis „Primăria Constănţenilor”, acelaşi om, devenit între timp senator şi tot între timp condamnat într-un dosar, anunţă duminică, într-o conferinţă de presă, că ia în calcul o nouă candidatură la Primăria Constanţa, de data aceasta în calitate de independent. Pe ce vă bazaţi, domnule Chiru? Chiar nu vă este ruşine?

(Citit de 661 ori, 1 afisari astazi)