Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a fost reţinut, ieri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru presupusa săvârşire a şase infracţiuni de luare de mită în formă continuată. Liberalul Dragoş Poteleanu s-a aflat la conducerea CJAS Constanţa din septembrie 2012 până la începutul lunii octombrie a acestui an şi este unul dintre liberalii constănţeni care au rămas pe funcţia de director şi după destrămarea USL, respectiv ieşirea PNL de la guvernare.
Potrivit declaraţiilor deputatului Gheorghe Dragomir, copreşedintele PNL Constanţa, în cazul în care magistraţii vor decide arestarea fostului director general al CJAS, Dragoş Poteleanu, acesta din urmă va fi, conform statutului, suspendat din calitatea de membru al PNL.
Redăm, mai jos, integral, comunicatul DNA:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03.11.2015, a inculpatului POTELEANU DRAGOȘ, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a 6 infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (24 acte materiale).
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2012 – 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).
Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective.
În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unități medicale.
Inculpatului Poteleanu Dragoș i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca, la data de 04 noiembrie 2015 să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Sursa foto: cugetliber.ro
Nici un comentariu