Cred că trei oameni din ţara asta îmi sunt pe de-a-ntregul odioşi: Iliescu, Mazăre şi Udrea. Fiecare dintre ei a făcut mult rău, desigur, la scară diferită. Fiecare dintre ei a reprezentat un model pentru români, fiecare a corupt într-un fel sau altul. Iliescu a ieşit din lumina reflectoarelor, Mazăre este şi el prin culise, după o reprezentaţie îndelungă, Udrea este singura ce se mai impune atenţiei noastre prin apariţii revoltătoare.
În ultimul interviu, de la Digi24, am urmărit cu câtă voluptate încearcă să ne târască pe toţi în mediul ei, guvernat de alte legi decât cele morale. În lumea ei în care nu există un sistem de referinţă format din oameni de onoare, care nu fură, nu mint, nu înşală. Am auzit afirmaţii şi am văzut o atitudine care parcă îndeamnă la un examen psihologic.
Din poziţia de inculpată şi urmărită penal pentru corupţie, Elena Udrea condamnă ipocrizia românilor când fac diferenţa între un hoţ care fură o găină şi un hoţ care fură un milion de euro. Condamnă discriminarea pe care o operează atunci când vor să-l vadă la închisoare pe cel ce fură milionul, şi nu pe cel cu găina. Pentru că, de fapt, spune ea firoscoasă, cel ce a furat găina a făcut-o numai pentru că nu a putut să fure un milion de euro. „Oricine îşi doreşte să se afle în situaţia de a câştiga ceva chiar şi în mod ilegal. În România fiecare fură cât poate”. În condiţiile astea, probabil că ar trebui să promovăm o legislaţie mai adecvată, pe invers: să facă puşcărie numai cine nu fură.
„Sunt oameni politici care iau banii pentru campanie şi-i duc acasă pe toţi şi vezi după campanie că s-au îmbogăţit. Evident că dacă iei cinci milioane de euro şi duci la partid din ăştia nu ştiu cât… Evident că unii duc şi acasă. E puţin probabil, este omeneşte, e puţin probabil ca unul să ia cinci milioane pentru partid şi să nu oprească şi pentru el ceva. E puţin probabil”.
Iar, după asta, şi un alt răspuns, la întrebarea „Aţi făcut vreodată un lucru ilegal, greşit, care să vă incrimineze?”
„În nici într-un caz (sic!) acelea din dosarul în care sunt acuzată, în nici într-un caz (sic!) asta, dar, recunosc, sunt un om politic care a făcut, un om care a condus un partid, a făcut campanii electorale, a candidat, care a făcut ce a făcut orice om politic în această ţară.”
E foarte clar, nu? Coroborând cu afirmaţia anterioară, nu pot să nu concluzionez că e puţin probabil ca Elena Udrea să nu fi dus şi acasă din banii pe care i-a luat pentru campanii electorale. Este omeneşte, nu? Practic, e o confesiune implicită, dar fără nicio remuşcare. Păi, dacă e omeneşte?!
Cum se numesc oamenii aceia lipsiţi de orice simţ al moralei? Sociopaţi, nu? Spicuiesc din nişte caracteristici ale sociopatului enumerate de Martha Stout în volumul Sociopatul de lângă tine (The Sociopath Nextdoor):
Şi acum recitiţi replicile de mai sus şi amintiţi-vă de evoluţia Elenei Udrea de-a lungul întregii sale cariere politice! De exhibiţionism, de comportamentul excentric, de poveştile din aşa-zisul ei jurnal, de ameninţările voalate, de semnul cu degetul apăsat pe nas, de scenariile inventate şi prezentate pe la instituţiile de presă finanţate de ea.
Îmi imaginez o distopie marca Elena Udrea. Cu promovarea unui pachet de legi anti-anticorupţie. Adică anti-cinste, gen…
Elena Udrea, pe post de preşedinte, Alina Bica, în funcţia de procuror-şef al Departamentului Naţional Anticinste şi Ponta, prim ministru. Tăriceanu şi-ar conserva lejer poziţia de preşedinte al Senatului, Dragnea ar fi potrivit la Camera Deputaţilor, iar Băsescu, după ultimele performanţe, ar prinde şi el ceva bun, suculent, din care ar şti să facă spectacol, poate şef la Curtea Constituţională. Îl mai văd pe Dan Voiculescu Preşedinte Director General la TVR, iar celelalte funcţii împărţiţi-le după propriile preferinţe… Şi reţineţi tabloul pentru a-l actualiza mental, ca pe-o ameninţare, când veţi merge la vot, în decembrie! Poate dibuiţi pe liste şi pe vreunul care să nu fie… uman.
Nici un comentariu