Stimate Domnule Primar, am luat act de faptul că s-a încheiat campania inițiată de dumneavoastră sub titlul „Curățăm Constanța Noastră”. Noi, fiind niște leneși declarați când vine vorba despre a face treaba altora, în orele noastre de boemie proverbială, ne apucă ideile. Așa cum bine spuneați dumneavoastră, „echipați cu energie, dar mai ales cu respect și cu drag”, de data aceasta vă invităm noi să curățați Constanța Noastră.În consecință, noi, câțiva constănțeni absolut iresponsabili, care v-am mai transmis o scrisoare deschisă prin intermediul acestui ziar on-line, revenim, și ne cerem scuze că ne-am ținut de cuvânt și nu am participat la aceasta, însă, ca orice român care nu pune mâna la lucru, ne permitem să fim cârcotași. Noi, fiind niște leneși declarați când vine vorba despre a face treaba altora, în orele noastre de boemie proverbială, ne apucă ideile. E drept, nu prea știm să le punem în practică, dar, din nou, în bunul spirit românesc, ne gândeam să le transmitem celui mai bun gospodar al orașului, care nu credem că ar putea fi altul decât primarul. Așa că, stimate domnule primar, Decebal Făgădău, noi am realizat că ați avut o idee extraordinară, să nu spunem chiar profetică. Așa cum bine spuneați dumneavoastră, „echipați cu energie, dar mai ales cu respect și cu drag”, de data aceasta vă invităm noi să curățați Constanța Noastră.

Promotii tablouri pecanvas.ro

O primă măsură la care ne gândeam într-o dimineață, bându-ne cafeaua, când probabil dumneavoastră participați la campania de curățenie, este legată de subiectul la zi: tragedia de la clubul bucureștean „Colectiv”. Având în vedere că aici nu mai e de glumă, este vorba chiar despre viață, cred că și dumneavoastră vă doriți ca ai noștri copii să fie în siguranță în localurile publice. Din acest motiv, domnule primar, poate nu ar fi rău să îi chemați la o discuție pe inspectorii și directorii din primărie care, în ultimii ani, din motive diverse și destul de bine cunoscute, spune lumea că au închis ochii la o serie de nereguli. În fapt, credem că la București e doar mai mare amploarea tragediei, dar aici chiar suntem pionieri. Cu noi a început, la restaurantul Beirut, și pentru a nu fi cu nimic mai prejos, imediat după „Colectiv”, a urmat la Constanța, „Culture Pub”. Deci, domnule primar, poate le-ați face și celor la care ne refeream un bine, desigur și nouă, dacă ați face puțină curățenie. Nu de alta, dar vedeți dumneavoastră, s-au cam schimbat vremurile…

Concret, pentru a avea un oraș cât mai curat, domnule primar, cred că ar trebui să începeți, de asemenea, din instituția pe care o conduceți, și anume să căutați contractul de curățenie cu firma Polaris, câștigat pentru 25 de ani, iar dacă îl găsiți cumva, să-l aruncați, dar nu la gunoi, ci direct pe web-site-ul Primăriei Municipiului Constanța. O a doua măsură pe care, noi, cei care nu strângem gunoiul în locul altora, ne-am dori-o, este legată de cei care ar trebui să strângă gunoaiele din acest oraș, și, fie vorba între noi, chiar sunt multe. Concret, pentru a avea un oraș cât mai curat, domnule primar, cred că ar trebui să începeți, de asemenea, din instituția pe care o conduceți, și anume să căutați contractul de curățenie cu firma Polaris, câștigat pentru 25 de ani, iar dacă îl găsiți cumva, să-l aruncați, dar nu la gunoi, ci direct pe web-site-ul Primăriei Municipiului Constanța. Nu de alta, dar până la urmă, dacă tot plătim milioane de euro și avem un oraș murdar, poate învățăm  și noi din acest contract cum se face o afacere de succes. Și, precum multe alte „realizări” ale administrației constănțene, nu avem nicio îndoială că poate deveni un model de bune practici pentru marile orașe din țară și din Europa.

În al treilea rând, la debutul acestei campanii pe care ați demarat-o și la care, repetăm, noi am cam chiulit, am aflat că și dumneavoastră sunteți solidar cu noi. Mai concret, am aflat cu bucurie că nu sunteți un privilegiat al sorții și că v-ați debranșat de la RADET. Din acest punct de vedere, nu putem decât să ne bucurăm că și primarul orașului a constatat că este de-a dreptul păgubos să plătești aiurea unui sistem nereformat. Însă, domnule primar, spuneați și că dosarul de debranșare este extrem de stufos, ceea ce iarăși arată că gândim la fel. Și atunci, domnule primar, dacă chiar și dumneavoastră ați constatat aceste lucruri, nu vreți să faceți curățenie, să propuneți o hotărâre de Consiliu prin care acest dosar să nu fie altceva decât o cerere, așa cum s-a întâmplat în alte orașe? Și, pentru a curăța și mai bine sistemul, poate ar trebui să și închideți o regie a Primăriei Constanța de care primarul nu se simte mulțumit și să oferim tuturor cetățenilor Constanței șansa de a-și pune centrală pe gaze.

Nu în ultimul rând, stimate domnule primar, vedeți dumneavoastră, vremurile se schimbă, oamenii se schimbă. Când ați demarat campania, România avea un premier, românii „l-au cam curățat”, acum caută altul. Aveți, cumva, o misiune asemănătoare cu a Noi vă propunem să începeți acest tip de curățenie, care vă poate părea abstract pe lângă al dumneavoastră, după care vă garantăm că renunțăm la cafele și venim și noi să punem mâna. Până atunci, ne găsiți pe stradă…președintelui Johannis, doar că dumneavoastră desemnați un viceprimar. Citind în presă gâlceava PSD-PNL pe această temă, noi, care suntem apolitici, nu ne permitem să ne implicăm. Însă, pentru a avea un oraș cât mai curat, avem rugămintea ca al doilea viceprimar, dacă se poate, să fie puțin diferit de primul, în sensul de a nu fi atât de creativ. Nu de alta, dar ne-am amintit că domnul Gabi Stan ar fi avut extraordinara idee a Cartierului „Henri Coandă”, motiv pentru care a fost foarte lăudat de domnul Mazăre. Acest cartier este același despre care dumneavoastră spuneați că vă doriți să devină un pol al siguranței. Asta după ce ați mărturisit că v-a fost spartă mașina în proximitatea lui.

Domnule primar Decebal Făgădău, Strada nu știe prea bine ce vrea, dar este foarte clar ce nu vrea. Și noi, așa iresponsabili cum ne vedeți, când ne plictisim ieșim în stradă. Este adevărat, nu suntem dintre cei care vă cer demisia, pentru simplul motiv că păreți bine-intenționat. Însă, domnule Primar, dacă vreți să ne și convingeți de bunele intenții, credem că nu ar fi rău să constatați că orașul Constanța nu se poate curăța prin campanii ca ale dumneavoastră. Sau nu încă. Orașul Constanța a fost prea mult timp victimă, el trebuie resuscitat, tratat, să-și creeze anticorpii și apoi să trecem la curățenia din parcuri. Noi vă propunem să începeți acest tip de curățenie, care vă poate părea abstract pe lângă al dumneavoastră, după care vă garantăm că renunțăm la cafele și venim și noi să punem mâna. Până atunci, ne găsiți pe stradă…

Un grup de iresponsabili

 

(Citit de 772 ori, 1 afisari astazi)