Indiscutabil, credința în Dumnezeu este unul dintre subiectele cele mai interesante din istoria omenirii. În România post-decembristă, Dumnezeu, nu de puține ori, a fost invocat drept agent electoral sau un aliat de nădejde în fața pericolelor iminente. Desigur, este de la sine înțeles că Dumnezeu este prea îngăduitor să vă contrazică, pe voi, oamenii politici cu adevărul pe frunte, de-asta faceți paradă de numele Său. În contextul unei Românii a cărei imagine este doliul și tăcerea explozivă, însă, după tragediile de la restaurantul Beirut, din Apuseni, Siutghiol, groapa ministrului Oprea și Clubul Colectiv, poate nu ar fi rău să vă amintim (ne)stimabililor aleși cât de ipocriți ați putut fi:

Promotii tablouri pecanvas.ro
  • În 2011, cu ocazia lansării candidaturii lui Antonie Solomon la primăria Craiovei, în prezența fostului și actualului ministru, Gabriel Oprea, Cristian Popescu Piedone făcea o caracterizare exclusivistă UNPR-ului: „Şi era să uit cel mai important lucru: toţi aceşti conducători în frunte cu domnul ministru Oprea avem frică de Dumnezeu”.
  • în 2014, fiind dus cu duba la DNA în calitate de suspect într-un dosar de corupție, Radu Mazăre declara fără să clipească: nu mi-e frică decât de Dumnezeu”.
  • Marian Vanghelie, la lansarea unui nou partid de stânga, alături de Mircea Geoană, în februarie 2015: Nu mi-e frică decât de Dumnezeu și mă duc înainte și am să spun ceea ce cred, ce consider că e adevărat și ceea ce e de făcut”.
  • În octombrie 2015, după prima sentință în care era condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, Nicușor Constantinescu afirma și el: Nu am greșit cu nimic, nu mi-e frică decât de Dumnezeu”.
  • Din această galerie selectă nu putea să lipsească premierul Victor Ponta. Întrebat de jurnaliști, înaintea campaniei electorale, dacă îi e frică de Klaus Johannis, mândrul nostru om de stat răspundea la fel, dar ne făcea și pe noi părtași, alături de el: „nu mi-e frică decât de Dumnezeu, cum cred că vă e și dumneavoastră”.

Domnilor, nu vă supărați, dar a-L face pe Dumnezeu parte la potlogăriile voastre nu este altceva decât o altă formă de a-L insulta, de a-L înjura. Desigur, nu am nicio îndoială că dacă ați dezvolta subiectul ne-ați arăta cum citiți din Evanghelie seară de seară și cum pilda preferată a domniilor voastre este cea în care Iisus îi spune tânărului care vrea să se mântuiască: „Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi”. Până la avere, însă, de care nu mă îndoiesc că nu e consistentă în niciun caz, totuși, același fiu al lui Dumnezeu îi amintește tânărului de cele zece porunci. Una dintre ele spune să nu furi, alta să nu ucizi, iar o alta să nu iei numele lui Dumnezeu în deșert.

De-asta, domnilor, prea-evlavioși edili, miniștri și ce funcții oți mai avea, nu pot să nu vă întreb: ce înseamnă pentru voi că aveți frică de Dumnezeu? Ce înseamnă, domnule Oprea, că ați făcut totul legal, în cazul accidentului? Vă traducem noi: că aveți conștiința curată și dormiți liniștit! Pentru Dumneavoastră, mare Piedone, ce însemnă că nu vă simțiți vinovat cu nimic? Vă spunem noi: că tragedia de la Colectiv este în Sectorul 4 și dumneavoastră  v-ați amintit că poate ar fi momentul să mâncați o savarină. Pentru tragedia de la restaurantul Beirut și faptul că o sumedenie de localuri constănțene nu au autorizații de construire legale, de funcționare, nu au nimic de fapt, probabil și dumneavoastră, domnule Mazăre, vă dați liniștit cu zmeul pe mare, invidios fiind doar pe faptul că nu sunteți în locul zmeului. Pentru dumneavoastră, domnule Vanghelie, care este porunca lui Dumnezeu de care vă este frică după ce un patron de local din Sectorul 5 a anunțat că îl închide din cauză că ani de zile a pus viața a mii de oameni în pericol? Domnule Nicușor Constantinescu, condamnat în primă instanță pentru subfinanțarea unui Centru Militar Zonal, adică o instituție importantă în caz de război, cu ce credeți că ați putea avea insomnii noaptea? Dar pe dumneavoastră, domnule premier, vă roade conștiința cu ceva că ați îngropat ultima urmă de cinste și corectitudine? Cu nimic, cu siguranță. Şi atunci, de ce vă este frică de Dumnezeu domnilor?!

 

(Citit de 1.042 ori, 1 afisari astazi)