Aproape toţi politicienii români vor ridicarea MCV-ului. Din aceeaşi serie cu „nu ne vindem ţara”, MCV-ul (Mecanismul de Cooperare şi Verificare[i]) a ajuns să fie perceput ca un soi de monstru despre care majoritatea românilor nu ştiu ce este, dar au aflat cumva că este legat de dorinţa „străinilor” de a ne controla, de a nu ne da voie să facem ce vrem noi în ţărişoara noastră.
Dacă întrebi pe unul şi pe altul, nu ştiu să-ţi spună cu ce i-a afectat MCV-ul şi de ce vor ca el să dispară. Nu vreau nici să-mi imaginez răspunsurile la un sondaj de trotuar sau de uliţă făcut la emisiunea lui Pătraru.
La fel cum nu vreau să-mi imaginez cu ce bucurie ar primi parlamentarii noştri o decizie a Comisiei Europene de ridicare a mecanismului. Dar nici ce consecinţe ar avea, de vreme ce, cu o perseverenţă remarcabilă, clasa politică mafiotă încearcă mereu alte şi alte metode de a pune în operă o lovitură de stat pentru a întoarce România la stadiul de „democraţie originală” guvernată de corupţie. Ridicarea MCV-ului ar însemna statuarea faptului că în România justiţia funcţionează impecabil, ceea ce este fals. Şi sunt convinsă că guvernul tehnocrat îşi dă seama de asta, aşa că iau declaraţiile prim ministrului Cioloş favorabile ridicării MCV-ului ca pe mici concesii formale făcute politicii.
Dacă ar fi să nominalizez pilonii ce ne ţin deasupra mlaştinii ce colcăie ameninţătoare sub noi, aş spune: 1. DNA – condusă de Codruţa Kovesi; 2. Acea presă/acei jurnalişti care şi-au conservat misiunea de a apăra interesul public, în ciuda muncii grele, salariilor mici, persecuţiilor patronilor; 3. MCV-ul şi 4. Americanii, prin ambasadorii care s-au exprimat fără echivoc.
De cealaltă parte – adică dedesubt, cu bulbuci plini de miasme – se situează: 1. PSD – care l-a colonizat (mihalachizat) pe preşedintele Iohannis (un înveliş votat din disperare) şi a cărui vocaţie de partid-stat îl face să stea la pândă pentru a apuca orice bucăţică de putere, cu orice preţ, şi a nu lăsa din mână nimic din ce a câştigat deja, 2. Parlamentul României – cu misiunea principală de a scăpa infractorii de puşcărie sau de urmărire penală şi cu Tăriceanu, care, în calitate de preşedinte al Senatului, nu pierde nicio ocazie de a se manifesta în discordanţă cu bunul simţ şi spiritul legii, 3. Presa imundă, cu Antena 3 ca reprezentant de frunte şi cu protector sus-pus, Consiliul Naţional al Audiovizualului, 4. gaşca impostorilor care ţine prizonier sistemul educaţional, de la grădiniţă până la doctorate.
Cântărind forţele, observăm că „binili învinge” numai dacă cei patru piloni se susţin unul pe altul. Dacă oricare dintre ei ar ceda, echilibrul fragil ar fi rupt. DNA luptă concret împotriva corupţiei. Presa are rolul de a arăta ce face DNA şi de a mobiliza electoratul în momentele cheie. MCV sancţionează instituţional, la nivelul Uniunii Europene, derapajele de la lupta împotriva corupţiei şi de la reforma justiţiei, iar americanii fac acelaşi lucru la nivel declarativ, dar nu mai puţin notabil.
Nu ştiu dacă e cazul să mai argumentez aici de ce lupta împotriva corupţiei este crucială pentru viitorul României. Nu ştiu dacă trebuie să mai spun că sumele pierdute prin corupţie sunt bani din taxele noastre, care, investiţi în infrastructură, în creşterea economică, ne-ar face să trăim de două, de trei ori mai bine decât o facem acum, căci ne-ar mări salariile şi ne-ar micşora preţurile.
Nu ştiu dacă e relevant să dau exemplul Bulgariei, care nu are un DNA, dar ar vrea, şi care este chiar şi în urma noastră la nivelul de trai. Sau exemplul ruşilor, care, în marea lor majoritate, trăiesc în sărăcie lucie, cu o economie pe bază de gaze şi nimic altceva, sub autoritatea unui lider putred de bogat, oploşitor al unei mafii faimoase la nivel mondial…
Nu ştiu dacă trebuie să mai exprim evidenţe ca aceea că forţele sunt inegale întrucât puţini oameni rezistă ispitei bogăţiei, dar mulţi rezistă „ispitei” unei vieţi de muncă grea şi cinstită… Până una-alta, frica de DNA, MCV, SUA şi semnalele de alarmă date de presa corectă menţin România pe drumul, chiar dacă şerpuit şi plin de gropi, către civilizaţie. Dintre acestea patru, MCV-ul este cel mai fragilizat, căci a fost luat la ţintă concertat, de multă vreme, sub pretextul falsului patriotism. Prăbuşirea lui ar antrena alunecarea spre mlaştina puturoasă populată de politicienii veroşi care abia ne aşteaptă ca să-şi bage mâinile mai adânc în buzunarele noastre.
[i] În momentul în care au devenit ţări ale Uniunii Europene (1 ianuarie 2007), Bulgaria şi România mai aveau încă de înregistrat progrese în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar, corupţia şi crima organizată. Pentru a ajuta cele două ţări să soluţioneze aceste probleme importante şi până la soluţionarea lor, Uniunea Europeană a decis să instituie un „mecanism de cooperare şi verificare” special, destinat să asigure un proces de aderare armonios şi totodată să protejeze politicile şi instituţiile europene. (sursa: site-ul Comisiei Europene)
Nici un comentariu