Mult aşteptata vizită în Portul Constanţa a noului ministru al Transporturilor nu a fost aşa de productivă cum ar crede unii. Numit vremelnic la şefia Transporturilor, Dan Marian Costescu este pe undeva de înţeles. Omul are mandat limitat, problemele porturilor maritime sunt multe, de ce să se lege la cap dacă nu îl doare.?!?

Promotii tablouri pecanvas.ro

Ieri, ministrul a jucat un rol de Mesia arbitrar sau, ca în bancul cu rabinul, toţi au dreptate. „Ministrul nu poate demite directori, ci doar consiliul de administrație”, a declarat șeful Transporturilor, referitor la întrebările mass-media pe tema demiterii şefilor din port. El a explicat că, în problema celor două raporturi de control efectuate în port, cel puțin până acum, procurorii anticorupție nu s-au pronunțat și astfel nu poate interveni direct pentru schimbarea directorilor. Cumva, ministrul are dreptate. De ce să schimbi nişte oameni care nu ţi-au făcut nimic personal, başca riscul unor procese pe litigii de muncă?!? Aşa că, dacă nu cumva astăzi, în cadrul şedinţei consiliului de administraţie, Valeriu Ionescu & Co nu va zbura de pe funcţia de director general precum o rachetă, doar DNA- ul îl mai poate convinge.

Oricum ar fi, ministrul Transporturilor a anunțat că se va ocupa îndeaproape de problemele din port. „Luna aprilie este luna portului Constanța”, a menţionat oficialul. Reamintim că, în şedinţa AGA desfăşurată pe  21 martie la CNAPMC, au fost învestiţi în funcţii de administratori Constantin Crăciun Mihuţ, Ionuţ Liviu Moşteanu, Ioana Cristina Cuc, Adrian Cighi. Constantin Crăciun Mihuţ este consilierul premierului pe probleme de economie şi transporturi, iar Adrian Cighi a mai făcut parte din echipa de conducere a CNAPMC, dar şi din boardul C.N. „Aeroporturi București“, C.N. Poșta Română și Romgaz. Ionuţ Liviu Moşteanu apare ca membru în CA-ul companiei Tarom, iar Ioana Cristina Cuc a făcut parte din CA-ul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile.

Contactat telefonic, Ştefan Muntoiu, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar, a precizat că mişcările de protest împotriva conducerii CNAPMC vor continua, indiferent de angajamentele ministrul Transporturilor. „Astăzi (n. r. ieri) nu am avut timp pentru pregătirea protestului. Marţea viitoare o vom face. Nu s-a rezolvat nimic”, a precizat Ştefan Muntoiu.

Deși puțin probabil, acest lucru s-ar putea întâmpla însă astăzi, la prima ședință a consiliului de administrație al CNAPMC în noua formulă.

 

(Citit de 477 ori, 1 afisari astazi)