PSD Constanţa a anunţat, astăzi, că Biroul Permanent Judeţean a acceptat, în unanimitate, cererea de înscriere în partid a deputatului Florin Gheorghe.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Parlamentarul constănţean bifează astfel, la doar 38 de ani, al patrulea partid politic al cărui membru devine. Florin Gheorghe nu este unul dintre deputaţii de Constanţa care să se fi remarcat printr-o activitate prolifică în Parlament. El este, însă, micul politician constănţean care a adus traseismul politic la rang de artă.

Proaspătul social-democrat a rămas în mentalul colectiv drept fostul consilier din Consiliul Local Municipal Constanţa care, în 2008, în momentul depunerii jurământului de ales local, a ales să poarte pantaloni scurţi şi şlapi. S-a scuzat prin faptul că „nea Moisoiu” (cum îi spunea actualul deputat fostului consilier local Dănuţ Moisoiu) îl anunţase prea târziu de eveniment. La acel moment, Florin Gheorghe era membru al PDL, aripa măzăristă. În cei patru ani de mandat în CLM Constanţa, Gheorghe a votat la unison cu social-democraţii aproape toate proiectele de hotărâre iniţiate de Mazăre & Co. Pe final de mandat, a avut mici tresăriri de consţiinţă, astfel că, atunci când l-am întrebat de ce nu a fost activ în forul decizional al oraşului a răspuns senin: „fiindcă nu prea m-a interesat”.

 

Parlamentar din întâmplare

Patru ani mai târziu, Florin Gheorghe se „(re)activează” în PDL Constanţa şi candidează pentru mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Fusese, la acel moment, o candidatură în tandem cu Gigi Chiru, actual senator condamnat în primă instanţă. Pierde alegerile locale, dar nu renunţă şi, câteva luni mai târziu, îşi încearcă şansele pentru Parlament. Câştigă, în 2012, un mandat de deputat în Colegiul uninominal 10, dar prin redistribuire. Cu alte cuvinte, dacă votul pentru Parlament nu s-ar fi derulat în formula pseudo-uninominalului ingrat, Gheorghe nu ar fi ajuns deputat. Cel puţin, nu în urma alegerilor generale din 2012.

 

Episodul Elena Udrea

După ce câştigă mandatul de deputat, pe fondul unor divergenţe de opinie cu Gigi Chiru, Florin  Gheorghe părăseşte PDL-ul şi cochetează, o scurtă perioadă de timp, cu independenţa politică. Se decide apoi să facă pasul spre PMP, perioadă în care, din punct de vedere politic, o curtează intens pe Elena Udrea. Evident! Nici în PMP nu zăboveşte prea mult, căci deputatul nu era deloc pe aceeaşi lungime de undă cu Claudiu Palaz, liderul Mişcării Populare Constanţa, actual candidat la mandatul de primar al municipiului Constanţa.

 

Staţia UNPR

După „dezertarea” (şi) din PMP, Florin Gheorghe devine membru UNPR. Deputatul se încolonează, deci, în spatele lui Gabriel Oprea, postură din care, în iarna acestui an, îşi anunţă candidatura la Primăria Constanţa. „Trebuia să avem şi noi un candidat, iar partidul crede că eu sunt cea mai potrivită persoană. Aşa cum am spus în mai multe rânduri, atunci când am intrat în politică, am intrat cu gândul ca, la un moment dat, să fiu primarul Constanţei”, declara, pe 15 februarie, deputatul de Constanţa. Două săptămâni mai târziu, el susţine o conferinţă de presă în care diluează mult mesajul iniţial privind candidatura sa la proximele alegeri locale. „Aştept să văd dacă merită să mă înscriu în această cursă sau nu. Nu e un lucru uşor. La cum arată oraşul Constanţa şi la ce e în Primăria Constanţa, cred că acela care va câştiga, după ce va câştiga, nu mai doarme. În principiu, aş candida, dar nu sunt 1oo% hotărât”, mărturisea Gheorghe pe 29 februarie. În traducere liberă, un soi de adio, dar rămân cu tine!”.

 

Marea dragoste: PSD Constanţa

Mai mult sau mai puţin previzibil, Florin Gheorghe bate, în cele din urmă, la uşa PSD Constanţa, partidul de care ar fi fost întotdeauna apropiat. Social-democraţii îl primesc cu braţele deschise, cererea sa de înscriere în formaţiunea politică fiind aprobată în unanimitate. Pesemne că nimeni n-a fost deranjat de „cariera” politică a deputatului care, aşa cum am mai menţionat, tocmai bifează al patrulea partid.

(Citit de 938 ori, 1 afisari astazi)