Austria va avea un consulat onorific şi la Constanţa. Evenimentul de inaugurare are loc astăzi, începând cu ora 16.00, la sediul din bulevardul Regina Elisabeta nr. 15. Este cel de-al treilea consulat onorific al Republicii Austria în România, după cel de la Timişoara (2001) şi cel de la Sibiu (2010). Consulatul de la Constanţa va fi coordonat de Marius Mihail Puiu, consul onorific al Republicii Austria, în calitate de şef al serviciului consular, cu sediul la Constanţa, având drept circumscripţie consulară (alături de Constanţa) judeţele Brăila, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea.

Promotii tablouri pecanvas.ro

La inaugurare vor participa, alături de consul, ES Gerhard Reiweger, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în Romania, ES Elisabeth Tichy-Fisslberger, ambasador, director al Departamentului Consular şi Juridic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei, Elisabeth Marinkovic, director al Forumului Cultural Austriac,  şi Rudolf Lukavsky, consilier comercial în cadrul Ambasadei Austriei la Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale constănţene şi personalităţi din mediul academic, cultural şi economic.

Deschiderea Consulatului onorific al Republicii Austria la Constanţa marchează recunoaşterea importanţei pe care Austria o acordă relaţiilor de natură politică, economică, dar şi comercială, culturală şi ştiinţifică cu România. De asemenea, consulatului de la Constanţa îi revine şi un rol esenţial în sprijinirea eficientă a cetăţenilor austrieci care domiciliază, muncesc sau se află în calitate de turişti în aria circumscripţiei consulare.

 

Poetul Ovidiu, sursă de inspiraţie pentru un artist vizual austriac

Inaugurarea consulatului va fi urmată, la ora 18.00, de un vernisaj găzduit de Muzeul de Artă Constanţa: expoziţia „Proiectul Ovidiu”, semnată de artistul vizual austriac Zita Oberwalder. Lucrările reunite în cadrul acestui vernisaj sunt rezultatul unui stagiu de creaţie şi documentare pe care Zita Oberwalder l-a petrecut, în 2012, la Constanţa, inspirată de exilul poetului Publius Ovidius Naso.

În cadrul vernisajului, studenţi ai Facultăţii de Litere, Specializarea Limba şi literatura germană din cadrul Universităţii Ovidius vor recita versuri din opera lui Ovidiu în mai multe limbi străine.

Acest vernisaj este un proiect al Forumului Cultural Austriac, realizat în colaborare cu Muzeul de Artă Constanţa. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 17 mai – 7 iunie.

(Citit de 234 ori, 1 afisari astazi)