Sfârşitul sezonului aduce, ca de obicei, politicienii la mare. O parte din conducerea Partidului Naţional Liberal, cea mai importantă parte, se va afla în perioada 4 Septembrie – 6 septembrie la Jupiter, la Şcoala de vară a femeilor. Vor participa la reuniune co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga și alți membri ai conducerii liberale, precum Anca Boagiu, Lucia Ana Varga, Andreea Paul, Raluca Turcan, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur și Marian Petrache, secretarul general al partidului.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Ar fi interesant de ştiut ordinea de zi a acestei întâlniri, în condiţiile în care campania electorală pentru locale bate la uşă, iar gazdele, adică organizaţia PNL Constanţa, se pot „lăuda” că au bătut pasul pe loc şi nu au nici până la această oră un candidat competitiv pe care să-l arunce în cursa pentru Primăria Constanţa.

Numele lui Decebal Făgădău, personajul PSD aflat pe primul loc în cursa preliminară, este vehiculat tot mai des, cu un fel de resemnare, iar surse politice din PSD afirmă că el şi-ar fi consolidat poziţia în ultimul timp.

În ultima vreme şi în perioada următoare, mai multe sondaje au fost şi vor fi realizate de ambele părţi pentru a evalua scorurile partidelor şi persoanelor avute în vedere pentru candidaturi.

În acest context, unii liberali afirmă că PSD, chiar şi fără Mazăre&co, îşi face jocul dintotdeauna, încercând să obţină o înţelegere care să ofere candidatului de stânga toate şansele. Mai precis, liberalii ar trebui să desemneze, ca de obicei, o persoană fără şanse reale în schimbul unor avantaje ulterioare şi unei convieţuiri profitabile pentru ambele părţi. Este un scenariu pe care constănţenii îl cunosc prea bine şi de care s-au săturat. Dacă nici acum Dreapta nu foloseşte avantajul competitiv, rezultat din problemele penale ale grupării Mazăre, pentru a elibera Constanţa de sub ocupaţia păgubitoare a Stângii, trebuie să ne resemnăm cu gândul că ne vom bălăci pentru totdeauna în aceeaşi mocirlă.

Singura speranţă este la conducerea centrală a partidului, care ar putea să ia, măcar o dată, hotărâri pentru a împiedica înţelegerile oculte, ori prin desemnarea unei noi conduceri judeţene şi municipale, ori printr-o atitudine fermă, menită să-i determine pe politicienii locali să facă, în sfârşit, ceea ce aşteaptă electoratul de dreapta de la ei. Altfel, va fi din ce în ce mai greu de crezut că duetul Haşotti – Dragomir, care face cărţile pe la spate, acţionează de capul lui, fără binecuvântarea Centrului.

Am pus rezerva de până acum pe seama preocupării de a nu prejudicia procentele şi şansele electorale ale partidului, dar continuarea tăcerii ar însemna doar favorizarea creşterii în sondaje a candidatului PSD şi ar fi un indiciu clar că înţelegerile transpartinice merg până la vârf.

Sper că venirea liberalilor la mare în septembrie va îmbrăca forma unui desant care să rezolve cu orice mijloace problemele reale şi „arzătoare, la ordinea zilei”, nu doar să discute problemele femeilor din partid, după modelul „ţara arde şi baba se piaptănă”…

 

(Citit de 454 ori, 1 afisari astazi)