Liberali din toată ţara au participat, la finalul acestei săptămâni, la întrunirea Ligii Aleşilor Locali, desfăşurată la Constanţa. În acest context, liberalii au votat o rezoluţie prin care solicită modificarea regimului incompatibilităţilor, astfel încât un primar, un viceprimar, un preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean să poată face parte din consiliul de administraţie sau din adunările generale ale acţionarilor ale societăţilor de utilităţi de la nivel local.
„Solicităm PNL şi, în special, grupului parlamentar PNL să redacteze proiectul de lege de modificare a Legii 215 şi dezbaterea în regim de urgenţă a Legii 313 pentru îndepărtarea aşa-ziselor incompatibilităţi dintre interesul public şi interesul… public. Nu se poate să trăim într-o ţară în care două interese publice să aibă efecte contrare. Nu se poate ca un consilier local sau un consilier judeţean să nu poată vota dacă îşi depune candidatura pentru viceprimar sau vicepreşedinte la consiliul judeţean, pentru că este în conflict de interese. Nu se poate ca un primar sau un viceprimar, un preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean să nu poată face parte din Adunarea Generală sau din Consiliul de Administraţie al societăţilor comerciale de utilităţi la nivel local”, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL.
La eveniment au participat copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar şi alţi membri din conducerea centrală a partidului. Acestora li s-au alăturat Ludovic Orban, candidat la Primăria Bucureşti, Gheorghe Flutur, candidat la şefia Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Bolojan, candidat la Primăria Oradea, Pavel Badea, candidat la Primăria Craiova şi, evident, constănţenii Gheorghe Dragomir, aspirant la mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, şi Vergil Chiţac, candidatul PNL pentru Primăria municipiului Constanţa. Toţi aceşti liberali au ţinut tradiţionalele discursuri pentru un asemenea eveniment organizat la nivel naţional.
„Cei care sunt azi la butoanele primăriei sunt parte a problemei Constanţei”
În ceea ce-l priveşte pe Vergil Chiţac, acesta a criticat conducerea administraţiei publice locale din ultimii 16 ani, căreia i-a reproşat, printre altele, ruinarea Cazinoului, clădirea-simbol a Constanţei, preţul exorbitant al gigacaloriei, dar şi contractul de salubrizare încheiat cu Polaris, firma controlată de deputatul Eduard Martin, contract intrat, la finalul anului trecut, în atenţia DNA. „Departe de mine gândul să duc un război cu cineva, pentru că orice război te face mai sărac, indiferent dacă îl câştigi sau îl pierzi. Uitaţi-vă la ce a ajuns Constanţa după 16 ani de administraţie pesedistă: un oraş murdar, cu multe betoane, fără spaţii verzi, cu cerşetori la intersecţii, fără parcări, fără trotuare, coşuri de gunoi, fără transport ecologic”, a spus Chiţac.
În opinia liberalului, de problemele care caracterizează astăzi Constanţa se face responsabilă conducerea administraţiei locale: „Toate acestea sunt probleme care-şi caută soluţia. Nu noi trebuia să le rezolvăm, ci cei care au cerut votul nostru acum 16 ani, acum 12 ani, acum opt ani şi acum patru ani. Aici îi includ şi pe cei care sunt, azi, la butoanele primăriei şi care ne sunt prezentaţi drept soluţia Constanţei. Nimic mai fals! Ei sunt parte a problemei Constanţei şi nicidecum soluţia ei”, a explicat Vergil Chiţac.
Nici un comentariu