Surprize, surprize la dezbaterea bugetului local. 1. Constănţenii au fost sublimi, dar au lipsit cu desăvârşire. În afară de criticii înfocaţi ai primarului interimar Decebal Făgădău, puţini contribuabili au asistat la replicile de cuvinte.

Promotii tablouri pecanvas.ro
  1. Ăia puţini care au fost, reprezentativi, cel puţin din punct de vedere electoral: reprezentanţi ai liceenilor, studenţi, mediu de afaceri, asociaţii şi voluntari.
  2. Ăia puţini care au fost i-au comunicat la unison primarului interimar că nu poate dezbate un proiect de buget pe care nimeni nu a apucat să îl studieze pentru că, citez pe unul dintre participanţi, „l-aţi pus pe site abia ieri”.
  3. Iulian Gropoşilă de la patronatul IMM s-a ales cu promisiunea cum că astăzi, în şedinţa consiliului local, va fi redusă taxa pentru cei cu firme la bloc.
  4. Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, a făcut la un moment dat pe dobermanul cu voluntarul Andrei Chivu şi l-a lăsat fără microfon, în favoarea lui Iulian Gropoşilă, fără să ştie că, în acest fel, a deschis o cutie a Pandorei mult mai critică, în care sunt înghesuite ofurile oamenilor de afaceri constănţeni şi reclamaţiile lor la adresa administraţiei locale, multe dintre ele adunate de pe vremea fostului primar Radu Mazăre.
  5. Decebal Făgădău are un tic nervos: închide şi deschide pixul minute în şir. Îmi aminteste de o secvenţă din pelicula 007, atunci când unul dintre inamicii super-agentului britanic, neştiind că pixul capturat de la 007 conţine o mini- bombă, l-a închis şi l-a deschis până a activat mecanismul de detonare şi toată gaşca s-a ridicat la cer (Doamne fereşte!).
  6. Din câte am priceput, gigacaloria se ieftineşte şi nu prea: tariful iniţial creşte, dar pune primăria banii de diferenţă pentru a păstra aceleaşi tarife. O fi de la ei, consilierii, sau tot din buzunarele noastre?

În orice caz, bună dezbatere, buni participanţii, bun şi primarul. A fost un meci de wrestling perfect: toţi s-au făcut că nu ştiu de faptul că, oricum, dezbaterea este tardivă pentru a schimba ceva, banii se vor duce acolo unde s-a stabilit deja că se vor duce. Vă ţin la curent cu şedinţa de consiliu.

 

 

 

(Citit de 286 ori, 1 afisari astazi)