UPDATE 17.30

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile pe traseul spre România, care nu au permis elicopterelor UH-60 BlackHawk aparținând Forțelor Terestre ale SUA să sosească de la Salonic, Grecia, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu în intervalul de timp programat inițial, antrenamentul pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere americane se amână pentru o dată ce va fi comunicată în timp util.
 

 

“Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile de pe traseu, antrenamentul pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere americane programat inițial a avea loc la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu marți, 28 februarie, începând cu ora 13.15, a fost reprogramat pentru miercuri, 1 martie, ora 13.20”, au precizat surse MApN. Potrivit ministerului, elicopterele de tipul UH-60 Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și sosesc pe traseul Salonic, Grecia – baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. “Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est“, mai precizează ministerul.

Vasăzică, avem tancuri M1 Abrams, mașini de luptă M2 Bradley, elicoptere de desant și niscaiva US Marines. Toate ingredientele turnării unei noi pelicule de succes “Black Hawk Down”. Doamne ferește să mai păţească încă o dată americanii ce au tras  în 1993 la Mogadishu, Somalia, dar războiul asimetric și mai nou hibrid nu ține cu nimeni și nu iartă pe nimeni.

 

Sursa foto: pinterest

(Citit de 106 ori, 1 afisari astazi)