Liberalii s-au reunit, la finalul acestei săptămâni, la Constanţa, pentru a participa la două evenimente: Liga Aleşilor Locali şi o şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN), şedinţă derulată în prezenţa celor doi co-preşedinţi ai partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. La finalul şedinţei BPN de ieri, Blaga şi Gorghiu au susţinut o conferinţă de presă, alături de Ciprian Dobre, preşedintele Ligii Aleşilor Locali, precum şi de deputatul Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa şi candidat la şefia Consiliului Judeţean, şi de Vergil Chiţac, aspirant la mandatul de primar al Constanţei.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

„Nu concep să pierdem în municipiul Constanţa. Nu concep să pierdem judeţul”

În urmă cu un an, Gorghiu declara, într-o conferinţă de presă organizată tot la Constanţa, că îşi doreşte ca partidul al cărui lider este să aibă o poziţie mai tranşantă în relaţia cu PSD-ul, inclusiv la Constanţa. Altfel spus, să facă opoziţie autentică sau, cum a nuanţat azi liberala, „constructiv agresivă”. Din punctul său de vedere, însă, acest lucru s-ar fi concretizat deja: „Eu cred că se întâmplă acest lucru. Nu o dată i-am văzut şi pe candidatul nostru la Consiliul Judeţean, domnul deputat Dragomir, şi pe domnul Vergil Chiţac (n.r. candidatul liberal la Primăria Constanţa) criticând PSD-ul pe diverse teme. Am aşteptări mari de la rezultatul alegerilor din 5 iunie. Nu concep să pierdem în municipiul Constanţa şi, de asemenea, nu concep să pierdem judeţul”, a menţionat Alina Gorghiu.

În aceeaşi ordine de idei, co-preşedintele la nivel naţional al PNL a ţinut să precizeze că, în opinia liberalilor, „este prima dată când judeţul ăsta poate scăpa de o patalama pe care, din nefericire, cei care l-au gestionat atâta vreme i-au pus-o, anume de judeţ unde foarte multe lucruri sunt cu dedicaţie”. „În naivitatea mea, eu nu iau în calcul altă variantă. Şi domnul Chiţac, şi domnul Dragomir sunt candidaţi puternici care ştiu în ce competiţie s-au băgat, care ştiu că PSD-ul este principalul adversar şi, repet, mandatul politic care li s-a dat domnilor Chiţac şi Dragomir este acela de a câştiga municipiul şi judeţul”, a subliniat Alina Gorghiu.

(Citit de 257 ori, 1 afisari astazi)