Lume multă, politicieni puţini marţi dimineaţă pe platoul din faţa Prefecturii. 1 Decembrie a fost o sărbătoare umbrită de tragedia din clubul Colectiv, dar şi de indolenţa autorităţilor. O mână de militari amărâţi şi prefectul, destul de plictisit, care a citit două foi din mesajul proaspătului premier Cioloş (mie mi s-a părut mai mult că ar fi discursul lui Victor Ponta către manifestanţii din piaţă). Singurul care a mai animat atmosfera a fost Costin Scurtu, directorul muzeului militar din Constanţa, pentru care prima zi din decembrie înseamnă ceva.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pentru restul, nu pot spune acelaşi luru. Elevi aduşi cu arcanu’ de profesori, pregătiţi să citească „Deşteaptă-te Române” de pe foi de hârtie. Noroc că nu a mai fost nevoie, pentru că organizatorii au decis că este mai comod să nu se mai intoneze Imnul României de către cei prezenţi, şi doar fanfara marinei să presteze ceva subţire. Măcar pentru zecile de tineri, unii veniţi cu steaguri, ar fi trebuit intonat Colectiv imnul de stat. În ochii lor, ţara asta încă mai înseamnă ceva şi de ziua de marţi ar fi trebuit să se bucure în primul rând ei.

În fine, la polul opus, noua administraţie locală a continuat epoca Mazare: liber la fasole cu cârnaţi plus nişte steguleţe. Dacă Pavlov ar fi fost în mijlocul pensionarilor flamânzi, şi-ar fi dat seama cât de mult pot semăna unii oameni cu câinele pe care a experimentat reflexul hranei: de această dată, amatorii de pomană la farfurie nu s-au mai încăierat pe mâncare, aşa cum au făcut-o în anii trecuţi (pesemne că au înţeles că Decebal Făgădău a pregătit destule ceaune), ci pentru steguleţele tricolore. Nu aveau ce să facă cu ele, dar nici să plece fără o îmbrânceală de la sărbătoare nu se cade.

 

Sursa foto: cugetliber.ro 

(Citit de 486 ori, 1 afisari astazi)